Calitate

Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana in anul 2007, AS METAL in paralel cu cresterea cantitativa a productiei de aliaje din aluminiu a implementat sistemul integrat de management al calitatii, mediului si sigurantei ocupationale conform standarelor, SR EN ISO 9001:2015, SR EN 14001:2015, SR OHSAS 18001:2008.

Aceste standarde au fost certificate in anul 2009. Implementarea acestui sistem integrat de calitate, mediu,sanatate si securitate ocupationala a constituit principala cale de dezvoltare industriala si comerciala. Deseurile din aluminiu sunt analizate inca de la intrarea in societate , prin efectuarea procedurilor de receptie iar o verificare foarte importanta o reprezinta controlul urmelor radioactive.

Pentru a ne asigura ca produsele noastre nu contin astfel de urme, materialul este verificat de cand intra in societate ca deseu si este certificat odata cu livrarea produsului final catre client.

In anul 2012, in premiera nationala, am implementat si certificat Regulamentul 333/2011 de stabilire a criteriilor de determinare a conditiilor n care anumite tipuri de deșeuri metalice nu mai constituie deseuri. Pentru ca increderea partenerilor nostri este foarte importanta, AS METAL a investit in dezvoltarea a doua laboratoare cu dotari specifice care permit controlul calitatii celor doua sectii de productie, respectiv procesarea deseurilor din aluminiu si elaborarea/ rafinarea aliajelor din aluminiu secundar.