Istoric As Metal

Acum mai bine de 25 de ani Constantin si Gheorghe Apostol fondeaza firma JETTOURS SERVICII SRL. In vremurile tulburi ale trecerii de la dictatura politica a partidului comunist si economie centralizata la pluripartism politic si economie de piata aceasta mica firma a desfasurat activitati de consulting in domeniul industriei metalurgice si comertului cu produse metalurgice, in special neferoase.

In anul 2000 se incepe activitatea de productie in domeniul reciclarii deseurilor metalice in urma achizitionarii actualului sit industrial situat in zona de sud a Bucurestiului. Incepand cu anul 2010 AS METAL incepe sa devina o prezenta semnificativa pe piata nationala si regionala cu parteneriate comerciale in sectorul industriei auto, electrocasnicelor precum si in sectorul siderurgic.

Astazi, AS METAL trateaza circa 2000 tone/luna de deseuri preponderent din aluminiu si produce circa 16000 tone anual de aliaje din aluminiu secundar turnate in lingouri precum si circa 2000 tone anul de materii prime secundare din aluminiu si fier in conformitate cu Reg 333/2011.

Productia sa acopera o gama larga de aliaje din aluminiu si materii prime secundare din aluminiu la un inalt standard de calitate.

2001
AS METAL pune bazele actualei activitati industriale, prin cumpararea unui sit industrial de circa 35 000 mp situat in cadrul unei importante platforme industriale din sudul Bucurestiului.
Urmeaza o perioada de investitii importante care au avut ca scop autorizarea sit-ului achizitionat precum si demararea activitatii de reciclare a deseurilor metalice feroase si neferoase.
Obtinerea autorizatiilor pentru procesarea deseurilor metalice feroase si neferoase.
2002
Instalarea primului cuptor pentru producerea aliajelor din aluminiu turnate in lingouri si a presei pentru turnarea sub presiune a pieselor din aluminiu.
2003-2004
2006
Marirea capacitatii de productie prin instalarea unui nou cuptor cu capacitate de 25 tone si pompa pentru recircularea aluminiului lichid.
Obtinerea autorizatiilor si debutul activitatilor pentru doua fluxuri de deseuri: tratarea vehiculelor scoase din uz si a deseurilor provenite din echipamente electrice si electrocasnice.
Punerea in functiune a instalatiei pentru fragmentarea deseurilor din aluminiu si sortarea acestora cu instalatii ECS.
Montarea noilor instalatii de aspiratie.
2008
AS METAL incepe sa devina o prezenta activa pe piata nationala si regionala cu parteneriate comerciale in sectorul industriei auto, electrocasnicelor precum si in sectorul siderurgic.
2010
2012
Anul 2012 aduce o modificare importanta in structura actionariatului AS METAL. Societatea noastra devine parte a unui important grup industrial din nordul Italiei.
Particularitatea acestui grup industrial, in a carui sinergie s-a incadrat si societatea noastra, este datorata faptului ca realizeaza un model industrial circular plecand de la deseuri din aluminiu si obtinand produse finite de larg consum.
Certificarea in premiera nationala a societatii ca producatoare de materii prime secundare conform Regulametului 333/2011.
Modernizarea laboratoarelor pentru certificarea calitatii prin dotarea cu aparatura de ultima generatie.
2016
2017
Modernizarea birourilor , sectiei de mentenanta si a spatiilor administrative.
Punerea in functiune a instalatiilor de procesare deseuri din aluminiu XRAY, premacinatoare, ECS și instalarea unei linii automate pentru paletizarea lingourilor din aliaje de aluminiu secundar.
2018