AS Metal continuă parteneriatul cu mediul academic pentru dezvoltarea procesului de producție.

AS Metal a participat și anul acesta la SIM JOBS, eveniment organizat de Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor din cadrul Universității Politehnice București. În cadrul expozitiei, a avut loc și workshop-ului „Tendințe Noi în Procesarea Materialelor Metalice”, ocazie care a permis expunerea modelului de sustenabilitate As Metal și a proiectelor desfășurate de companie în vederea integrării activității în economia circulară.

De peste un deceniu, AS Metal colaborează cu mediul academic din cadrul Universității Politehnica București, în urma acestei colaborări rezultând proiecte pentru utilizarea în industria siderurgică a zgurilor din aluminiu generate în procesul de reciclare. Astfel de soluții reprezintă o evoluție industrială și dezvoltarea procesului de producție în moduri inovative.

Rezultatele lăudabile ale acestui proiect au fost prezentat de către Constantin Apostol, CEO AS Metal, în cadrul workshop-ului „Tendințe Noi în Procesarea Materialelor Metalice”, împreuna cu avantajele de producție și modalitatea sustenabilă găsită pentru folosirea multiplă a zgurilor din aluminiu. O altă componentă importantă a colaborării dintre AS Metal și mediul academic, o reprezintă formarea de specialiști în domeniu.

În ultimii ani nevoile companiilor au evoluat și este necesar ca programa școlară să aibă o evoluție simultană.

Discuțiile din cadrul evenimentului au fost realizate tocmai pentru a găsi direcțiile potrivite de dezvoltare a parteneriatului. Nevoia de specialiști în industrie este cunoscută la nivel național, AS Metal fiind la cel mai înalt nivel de performanță, atât prin capacitățile de procesare a deșeurilor din aluminiu, cât și prin producerea multor tipologii de aliaje de aluminiu, ridicandu-se astfel la nivelul marilor producători europeni.

În cadrul standului AS Metal, studenții au putut urmări prezentări video despre activitatea AS Metal, au interacționat cu specialiștii prezenți la stand și s-au înscris pentru joburi, internshipuri sau programe de specializare.

Campania Metal pentru Viitor, inițiată de AS Metal, a fost reprezentată de asemenea la eveniment. Vă invităm să urmăriți clipul video cu participarea la SIM JOBS 2022:

ARTICOLE SIMILARE

LASA-nE UN MESAJ