As Metal – inițiatorii campaniei Metal pentru Viitor

31 octombrie 2022

Metal pentru Viitor este o campanie inițiată de As Metal cu scopul de a conștientiza companiile despre importanța reciclării și integrării activității în sistemul economiei circulare.
Metal pentru Viitor este și o campanie de educare, în vederea adoptării unui nou proces de gândire orientat către reciclare, reducând astfel consumul de resurse naturale. Este adresată în special companiilor, dar componenta educativă este orientată către publicul larg, având în vedere că economia circulară este un concept puțin cunoscut în România.

“Prin natura activității noastre, de reciclare, suntem parte a conceptului de economie circulară. Suntem inițiatorii acestei campanii și unul din partenerii principali. Implicarea din ultimii ani a companiei, în inovare și cercetare, a dus la inițiativa lansării campaniei Metal pentru Viitor, fiind un call-to-action, o invitație către cei mai importanți jucători din industrie pentru crearea de parteneriate pentru a putea implementa modelul economiei circulare în vederea dezvoltării industriale sustenabile.” – Constantin Apostol, CEO As Metal

Campania Metal pentru Viitor oferă tuturor companiilor din industrie posibilitatea de a-și expune propriul model de sustenabilitate, prin descrierea investițiilor în domeniul sustenabilității. În plus, oferă oportunități de dezvoltare de business prin implementarea de proiecte alături de parteneri.

Există încă în România o serie de probleme în aplicarea legislației și în alinierea la directivele Uniunii Europene. Metal pentru Viitor oferă posibilitatea unui dialog coerent și aplicat cu autoritățile competente, prin participarea companiilor partenere la evenimente de nivel național, organizate în cadrul campaniei alături de personalități din sfera politică și administrativă.
Este necesară o schimbare de abordare generală în industrie și ne dorim să se alăture pe viitor demersului nostru și alți parteneri, pentru a avea forța necesară pentru a evolua împreună în direcții de dezvoltare durabilă.

Lansarea oficială a campaniei Metal pentru Viitor este marcată prin conferința digitală “Creator implicat – experiențe practice și viitorul economiei circulare”, organizată pe edupedu.ro la care participă, alături de partenerii campaniei, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, reprezentanți ai Ministerului Economiei, ai Parlamentului European și alții.

As Metal rămâne un susținător al campaniei Metal pentru Viitor și în perioada următoare. Vă invităm să accesați website-ul campaniei, să ne urmăriți pe canalul de social media și să vizionați seria de producții video educative pe canalul de youtube. În perioada următoare vor fi publicate numeroase materiale educative, în domeniul sustenabilitatii și economiei circulare.

Transformă-te alături de noi din utilizator în creator!
www.metalpentruviitor.ro