As Metal implementeaza un proiect in vederea reducerii emisiilor de CO2 in cadrul schemei de certificare Gold Standard, Elvetia.

21 septembrie 2022

As Metal dezvoltă un proiect de reducere a emisiilor de CO2 prin reciclarea deseurilor de aluminiu, comparativ cu procesul de producție al aluminiului primar din minereu, proces mult mai poluant.

Compania AS METAL COM SRL este specializata si autorizata in reciclarea deseurilor metalice din aluminiu, astfel incat transformam aceste deseuri in materii prime secundare gata pentru a fi reintroduse in circuitul industrial. Materiile prime secundare din aluminiu puse pe piata de catre firma AS METAL COM SRL corespund cerintelor Standardelor industriale Europene, Standardelor americane INSTITUTE OF SCRAP RECYCLING INDUSTRIES, INC precum si Directivelor, Regulamentelor Europene de mediu. (Pentru aluminiu: EN 13920 1-16:2003 Aluminiu si aliaje de aluminiu; Materiale recirculabile, ISRI – Aluminum si Regulamentul 333/2011 de stabilire a conditiilor in care anumite deseuri din aluminiu si fier nu mai sunt considerate deseuri).

Scopul principal al proiectului este reducerea emisiilor de CO2 prin reciclarea aluminiului, inlocuind astfel producția aluminiului primar din bauxita, proces semnificativ mai poluant, cu impact mult mai mare asupra mediului.

Activitatea proiectului poate reprezenta un model pentru alte companii similare de reciclare a aluminiului din Romania și Europa de Est, care urmaresc o dezvoltare durabila. Mai mult, proiectul este in conformitate cu cerintele specifice ONU și cu directivele economiei circulare (care vizeaza eliminarea generarii deseurilor și reducerea utilizarii resurselor natruale).