Reluarea activității de producție, achiziții și livrare de materii prime secundare

13 mai 2020

În contextul măsurilor de relaxare comunicate de autoritățile române pentru ajutarea companiilor în demersul de reluare a activității, Covid-19, dorim să vă informăm că societatea AS Metal Com SRL a luat următoarele măsuri pentru repornirea activității de producție, achiziții și livrare de materii prime secundare:

  • Din data de 11 mai 2020, societatea noastră reia în condiții optime fabricarea aliajelor din aluminiu secundar;
  • Din data de 15 mai 2020, reluăm procedurile de achiziție deșeuri din aluminiu și alte metale în vederea activităților de procesare la 50% din capacitatea noastră.

Reiterăm faptul că am studiat îndeaproape Ghidul realizat de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și am implementat proceduri pentru a întruni toate recomandările de prevenire a răspândirii infecției cu virusul COVID-19 în contextul repornirii activității.

Menționăm că până la data redactării acestei comunicări, nu există îmbolnăviri cu virusul COVID-19 în rândul angajaților societății AS Metal Com SRL, neavând de asemenea persoane aflate în carantină.

La nivel de societate, asigurăm angajaților opțiuni flexibile de lucru la domiciliu prin intermediul tehnologiei, în conformitate cu recomandările oficiale.

În incinta AS Metal Com SRL, am luat măsurile de precauție care se impun pentru sporirea protecției muncii și prevenirea răspândirii COVID-19, prin: organizarea de sesiuni de instruire a angajaților privind distanțarea socială la locul de muncă, acțiuni de igienizare a sitului de producție și a birourilor, dotarea cu echipamente de dezinfecție sanitară a clădirilor, echiparea cu măști de față și mănuși de unică folosință.

Pentru angajații AS Metal Com SRL care folosesc mijloacele de transport organizate de companie pentru a ajunge la muncă, ne-am asigurat că în fiecare din cazuri se vor respecta recomandările experților pentru prevenirea răspândirii COVID-19, cum ar fi respectarea măsurilor de distanțare socială, dezinfectarea vehiculelor de transport și folosirea măștilor de față și a mănușilor de unică folosință în timpul transportului.

Urmărim îndeaproape informările Ministerului Sănătății, cele ale Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, precum și comunicatele emise de Organizația Mondială a Sănătății, pentru a fi la curent în fiecare moment cu măsurile impuse pentru asigurarea repornirii activității.