Povestea Noastră

Acum 30 de ani Constantin și Gheorghe Apostol fondează firma AS METAL COM SRL sub numele de JETTOURS SERVICII SRL. Această societate a desfășurat activități de consulting în domeniul industriei metalurgice și comerțului cu produse metalurgice, în special neferoase. În anul 2000 a fost achiziționat actualul sit industrial situat în zona de sud a Bucureștiului și s‑a demarat activitatea de producție în domeniul reciclării deșeurilor metalice.

Incepand cu anul 2010, AS METAL a devenit o prezenta semnificativa pe piata nationala si regionala cu parteneriate comerciale in sectorul industriei auto, electrocasnicelor precum si in sectorul siderurgic.

Performanța la care am ajuns astăzi este transformarea a circa 2000 tone/luna de deșeuri preponderent din aluminiu în materii prime secundare. Producem astăzi circa 17000 tone/an de aliaje din aluminiu secundar turnate în lingouri și semisfere precum și circa 2000 tone/an de materii prime secundare din aluminiu și fier în conformitate cu Regulamentul 333/2011.

Portofoliul de produse include o gamă largă de aliaje din aluminiu secundar turnate în lingouri și materii prime secundare din aluminiu (end‑of‑waste) la un înalt standard de calitate.

Parte a grupului FECS

Grupul, condus de antreprenorul Olivo Foglieni, a fost înființat în 1999, cu intenția de a crea o realitate modernă complet axată pe recuperarea și tratarea deșeurilor din aluminiu: un simbol al circularității datorită caracteristicii de a fi reciclabil la infinit fără a‑și pierde proprietățile.

Printr‑un sistem verticalizat, Grupul FECS are grijă de întregul lanț de producție din industria reciclării aluminiului: de la recuperarea deșeurilor metalice, cu instalații și tehnologii de ultimă generație capabile separe aluminiul de alte metale sau impurități, pentru obținerea materiei prime secundare și producția de aliaje din aluminiu secundar.

Închidere buclei de reciclare fiind realizată prin producerea caloriferelor din aluminiu turnate sub presiune. Grupul, cu sediul în apropiere de Bergamo, realizează o cifră de afaceri de circa 280 de milioane de euro, cu aproximativ 270 de angajați care procesează circa 150 000 de tone de deșeuri din aluminiu recuperând aproape întreaga cantitate, evitând generarea de deșeuri, reducând emisiile de CO2 și concentrându‑se asupra reciclării a ceea ce anterior a fost considerat deșeu.

LASA-nE UN MESAJ