Istoric As Metal

Acum mai bine de 25 de ani Constantin si Gheorghe Apostol fondeaza firma AS METAL COM SRL sub numele de JETTOURS SERVICII SRL. Aceasta societate a desfasurat activitati de consulting in domeniul industriei metalurgice si comertului cu produse metalurgice, in special neferoase. In anul 2000 a fost achizitionat actualul sit industrial situat in zona de sud a Bucurestiului si s-a demarat activitatea de productie in domeniul reciclarii deseurilor metalice.

Incepand cu anul 2010, AS METAL a devenit o prezenta semnificativa pe piata nationala si regionala cu parteneriate comerciale in sectorul industriei auto, electrocasnicelor precum si in sectorul siderurgic.

Performanta la care am ajuns astazi este transformarea a circa 2000 tone/luna de deseuri preponderent din aluminiu in materii prime secundare. Producem astazi circa 17000 tone/an de aliaje din aluminiu secundar turnate in lingouri si semisfere precum si circa 2000 tone/an de materii prime secundare din aluminiu si fier in conformitate cu Regulamentul 333/2011.

Portofoliul de produse include o gama larga de aliaje din aluminiu secundar turnate in lingouri si materii prime secundare din aluminiu (end-of-waste) la un inalt standard de calitate.

2001
S-au pus bazele actualei activitati industriale, prin cumpararea unui sit industrial de circa 35 000 mp situat in cadrul unei importante platforme industriale din sudul Bucurestiului.
Urmeaza o perioada de investitii importante care au avut ca scop autorizarea sit-ului achizitionat precum si demararea activitatii de reciclare a deseurilor metalice feroase si neferoase.
Au fost obtinute autorizatiile pentru procesarea deseurilor metalice feroase si neferoase.
2002
A fost instalat primul cuptor pentru producerea aliajelor din aluminiu turnate in lingouri si a presei pentru turnarea sub presiune a pieselor din aluminiu.
2003-2004
2006
Marirea capacitatii de productie prin instalarea unui nou cuptor cu o capacitate de 25 tone cu pompa pentru recircularea aluminiului lichid. Au fost obtinute autorizatiile necesare pentru tratarea a doua fluxuri speciale de deseuri: vehiculele scoase din uz (VSU) si a celor provenite din echipamente electrice si electrocasnice (DEEE).
Au fost montate si puse in functiune instalatiile pentru fragmentarea deseurilor din aluminiu si sortarea acestora cu instalatii Eddy Current precum si instalatii de exhaustare adecvate noii capacitati de productie.
2008
Acest an aduce o modificare importanta in structura actionariatului AS METAL. Societatea noastra devine parte a unui important grup industrial din nordul Italiei.
Particularitatea acestui grup industrial, in a carui sinergie s-a incadrat si societatea noastra, este datorata faptului ca realizeaza un model industrial circular plecand de la deseuri din aluminiu si obtine produse finite de larg consum.
Tot in acest an, in premiera nationala, am fost certificati ca producatori de materii prime secundare conform Regulamentului European 333/2011.
2012
2016
Modernizarea laboratoarelor prin dotarea cu aparatura de ultima generatie pentru certificarea calitatii produselor noastre.
Modernizarea birourilor, sectiei de mentenanta si a spatiilor administrative.
2017
2017
Modernizarea birourilor , sectiei de mentenanta si a spatiilor administrative.
Am pus in functiune instalatii de procesare a deseurilor din aluminiu (premacinator ,instalatia de sortare cu raze X, instalatiile de sortare automata cu Eddy current, instalatia de sortare optica si detectie metale) și instalarea unei linii automate pentru paletizarea lingourilor din aliaje de aluminiu secundar.
2018-2019