Economie circulară

As Metal asigură procesarea unei cantități mari de deșeuri solide metalice cu conținut de aluminiu care sunt transformate în materii prime pentru industrie. Activitatea AS METAL se desfășoară la cele mai ridicate standarde de eficiență energetică având ca scop diminuarea impactului asupra mediului, indiferent dacă vorbim de emisii cu efect de seră sau de alte tipuri de poluanți.

Cum? Prin natura activității sale, de reciclare, As Metal este componentă a conceptului de economie circulară, concept care are la bază minimizarea utilizării resurselor naturale, a depozitării în același timp a deșeurilor generate și a consumurilor energetice specifice economiei liniare.

In cazul economiei circulare, produsele urmeaza un model ciclic, natural, reducand la maxim impactul asupra mediului. Produsele sunt proiectate in asa fel incat componentele acestora pot fi reciclate. Astfel devine foarte important modul in care procedam atunci cand produsele isi incheie ciclul de viata ca produse si devin deseuri. In loc sa le aruncam la groapa de gunoi, trebuie sa reciclam, iar la nivel industrial cantitatea de deseuri este semnificativa, in special legat de deseurile metalice.

Ce reprezinta economia circulara in cazul deseurilor metalice?

Sa observam exemplul As Metal: prin natura activitatii sale, As Metal este parte a procesului de economie circulara. Fiind infinit reciclabil, aluminiul permite introducerea deseurilor in procesele de productie ca materie prima, fara a extrage mereu bauxita. 75% din aluminiul produs din 1888 pana acum este inca in uz. Mai mult, dezvoltarea continuă As Metal, presupune ca inclusiv procesul tehnologic de reciclare să nu mai genereze reziduuri industriale, prin implementarea unui proiect care oferă soluții de utilizare a acestora în ciclul industrial.

Vezi animația grafică despre economia circulară AsMetal.

Pentru mai multe informații, urmarește campania Metal pentru Viitor realizata de AsMetal.