Grupul FECS-ITALIA

Grupul, condus de antreprenorul Olivo Foglieni, a fost infiintat in 1999, cu intentia de a crea o realitate moderna complet axata pe recuperarea si tratarea deseurilor din aluminiu: un simbol al circularitatii datorita caracteristicii de a fi reciclabil la infinit fara a-si pierde proprietatile.

Printr-un sistem verticalizat, Grupul FECS are grija de intregul lant de productie din industria reciclarii aluminiului: de la recuperarea deseurilor metalice, cu instalatii si tehnologii de ultima generatie capabile sa separe aluminiul de alte metale sau impuritati, pentru obtinerea materiei prime secundare si productia de aliaje din aluminiu secundar.

Inchidere buclei de reciclare fiind realizata prin producerea caloriferelor din aluminiu turnate sub presiune. Grupul, cu sediul în apropiere de Bergamo, realizeaza o cifra de afaceri de circa 280 de milioane de euro, cu aproximativ 270 de angajati care proceseaza circa 150 000 de tone de deseuri din aluminiu recuperand aproape intreaga cantitate, evitand generarea de deseuri, reducand emisiile de CO2 si concentrandu-se asupra reciclarii a ceea ce anterior a fost considerat deseu.

Structura Grupului FECS